spathiphyllum

Ontdek...


Ontdek ons maar, zeggen wij altijd tegen bloemisten en tuincentra die meer willen weten over onze Spathiphyllums. We kweken diverse soorten. Ze hebben allemaal frisgroene bladeren en fraaie bloemkelken in sneeuwwitte tinten. Onze Spathiphyllum is een sterke plant met een lange houdbaarheid. Voor relatief weinig geld heb je veel ’volume’. Dat wil zeggen: onze Spathiphyllums zijn volle planten met veel bladeren en bloemen. Omdat ze zo sterk zijn, kunnen ze toe met relatief weinig verzorging. Regelmatig een beetje water – als de kluit vochtig blijft en tijdens de warme maanden meer water – en af en toe wat meststof. Uitgebloeide bloemen kun je het beste even weghalen. Dat is alles. Maar je ontdekt meer. Bijvoorbeeld dat deze sterke en makkelijke plant ook heel leuk staat in je interieur. Juist door zijn eenvoud van veel groen en witte bloemen is hij een verrijking voor zowel een moderne inrichting als een wat meer klassiek interieur. Dat maakt onze Spathiphyllum tevens uitstekend geschikt als cadeau!

 

Ontdek het luchtzuiverende karakter van de Spathiphyllum. Hij straalt vrolijkheid uit, is altijd opgewekt en nog zo’n groot pluspunt: hij zuivert de lucht in huis. Een internationaal onderzoek heeft aangetoond dat de Spathiphyllum schadelijke stoffen (CO2) uit de lucht haalt en pure zuurstof (O2) teruggeeft. De Spathiphyllum creëert een algeheel gezond binnenklimaat. Dat lucht lekker op!;

 

Ontdek wat wij ontdekten in de onderzoeksresultaten van de NASA, TNO en de Universiteit Wageningen. Wetenschappers hebben proeven gedaan met mensen die dagelijks langer dan vier uur achter een beeldscherm werken. Bij groep A plaatsten ze een aantal Spathiphyllums, bij B niet. En wat bleek? De mensen uit de A-groep voelden zich prettiger, werkten met meer plezier en waren een stuk productiever dan de B-groep. Dit resultaat is te danken aan de luchtzuiverende werking van de Spathiphyllum. Zo ontdek je nog eens wat!

 

Ontdek onze bijzondere Spathiphyllum muziekserie: Bellini, Chopin, Strauss, Verdi. Ook werken van klassieke componisten, die al jaren aan de top staan;

 

Ontdek hoe de Spathiphyllum werd ontdekt in de tropische regenwouden van Colombia en Venezuela. In 1870 kwam hij naar Europa waar hij warm werd onthaald. In Nederland behoort hij tot de familie van de aronskelkachtigen. Die omvat ook de Anthurium, Dieffenbachia en de Philodendron en wie goed kijkt, ziet meteen waarom.
NL   EN